Hoppa till innehåll

Välkommen till läderguiden

Ibland kan det vara svårt att veta vad det är för skillnad på olika lädersorter och vad som gör dem unika. Vi vill hålla en öppen kommunikation om vad vi använder för material och var dessa kommer ifrån och har därför skapat denna läderguide för att svara på eventuella frågor som kan uppstå. Nedan listar vi upp de alternativ som finns att välja mellan när ni designar era läderprodukter.

Badalassi Carlo Pueblo

Pueblo läder är lite mjukare till hands jämfört med exempelvis Buttero. Dess yta är buffad för att ge ett unikt utseende och snabbare ge en snygg patina. Pueblo läder kommer från garveriet Badalassi Carlo i Italien och är vegetabilgarvat, vilket blir alltmer ovanligt i läderprodukter då det tar längre tid att tillverka, som i sin tur drar upp priserna.

Walpier Buttero

Buttero är ett lite styvare läder med en fin halvmatt ytfinish. Lädret är väldigt populärt hos lädermakare som skapar lyxiga produkter för hand då det håller hög kvalité och är enkelt att jobba med. Buttero tas fram i ett garveri från Italien som heter Conceria Walpier och är vegetabilgarvat.